Στον πάγκο όσοι δεν είναι μαχητές, δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης
Προκειμένου να μην οδηγηθεί σε βέβαιη ήττα στις προσεχείς εκλογές «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μαχητές», και όσοι δεν είναι «θα πρέπει να πάνε στον πάγκο» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.
Προκειμένου να μην οδηγηθεί σε βέβαιη ήττα στις προσεχείς εκλογές «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μαχητές», και όσοι δεν είναι «θα πρέπει να πάνε στον πάγκο» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Σκανδαλίδης βάλλει εναντίον όσων εκ των κορυφαίων στελεχών συντηρούν τη «διαδοχολογία», ζητώντας να σταματήσει «μια διγλωσσία που από τη μια στηρίζει την ηγεσία και από την άλλη ροκανίζει την καρέκλα που κάθεται».
Παράλληλα, ζητά αλλαγές παντού στο κόμμα και αλλαγή πλεύσης της παράταξης. «Είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικό να αλλάξουμε γήπεδο. Να ξεφύγουμε από μια ατζέντα συζητήσεων που περιστρέφεται γύρω από τα ίδια και τα ίδια. Τις δημοσκοπήσεις, τις αναλύσεις επί των δημοσκοπήσεων, τα σενάρια της επόμενης μέρας, την άνευ λόγου απαξίωση του πρωθυπουργού, που όλα και όλως περιέργως ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Oτι χάνουμε τις εκλογές. Εγώ λέω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χάνει από αυτή τη ΝΔ. Ζήτησα, λοιπόν, μια πραγματική ανατροπή…» τονίζει
Eπίσης, ο υπουργός Eσωτερικών χαρακτηρίζει «πολιτικό λάθος» την επιλογή του υπουργού Yγείας Aλέκου Παπαδόπουλου να ανακοινώσει στην παρούσα φάση ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, ζητάει να ισχύσουν άμεσα οι καταστατικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στην Oργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠAΣOK τον Iούλιο, περιλαμβανομένης της εκλογής του προέδρου από τη βάση.
Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τον διάδοχό του στη θέση του γραμματέα του κόμματος, Kώστα Λαλιώτη, σημειώνοντας πως για το υφιστάμενο αρνητικό κλίμα «η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).