Σε αυξήσεις τιμών σε 3.590 φθηνά φάρμακα αναμένεται να προχωρήσει το ΥΠΑΝ
Αθήνα: Στην αύξηση των τιμών σε 3.590 φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας τα οποία στοιχίζουν σήμερα έως τρία ευρώ.
Αθήνα: Στην αύξηση των τιμών σε 3.590 φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας τα οποία στοιχίζουν σήμερα έως τρία ευρώ.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Παρασκευή εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Πρόσβαση των ασθενών στα νέα φάρμακα», που διοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσεων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Οι ομιλητές εξήγησαν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα αυξήσει σταδιακά τις τιμές των φθηνών φαρμάκων, ώστε να μη δημιουργηθεί επιβάρυνση στο δείκτη τιμών καταναλωτή.
Σχετικά με την πρόσβαση των ασθενών στα νέα φάρμακα, τόσο ο πρόεδρος του ΕΟΦ Μ.Μαραγκουδάκης όσο και ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ Τ.Ζερβακάκης τόνισαν ότι στη χώρα μας υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δαπανηρές.
Ειδικότερα, οι Ελληνες ασθενείς πρέπει να περιμένουν έως και τρεις μήνες για να προμηθευτούν ένα νέο φάρμακο. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χρόνο που απαιτείται για να μπει ένα φάρμακο στη λίστα. Όπως είπε ο κ. Ζερβακάκης, όσα φάρμακα πήραν τιμή από το Δεκέμβριο του 2001 και μετά παραμένουν ακόμα εκτός λίστας.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442