Πορεία ναυτεργατών στον Πειραιά για τα έκτροπα μεταξύ απεργών και λιμενικών
Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά, πραγματοποίησαν 700 περίπου ναυτεργάτες των σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά έκτροπα που σημειώθηκαν μεταξύ λιμενικών και απεργών.
Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 700 περίπου ναυτεργάτες των σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα έκτροπα που σημειώθηκαν, την προηγούμενη ημέρα, μεταξύ λιμενικών και απεργών, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 47 άτομα.
Η πορεία των ναυτεργατών, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατέληξε έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο Πασαλιμάνι.
Φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο μία περίπου ώρα, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν συνδικαλιστές και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.
Στις ομιλίες τους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αντεργατική πολιτική και το ΥΕΝ για την φασιστική μέθοδο, όπως τόνισαν που χρησιμοποίησε για την καταστολή 24ωρης απεργίας την προηγούμενη ημέρα.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ λιμενικών και ναυτεργατών και εξέφρασε τη διάθεση του κόμματός της να αγωνιστεί κατά της κυβερνητικής βίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «αν θέλει να συγκρίνει την ΠΑΣΟκική δημοκρατία με τη Νεοδημοκρατική δημοκρατία -επειδή ο κ. Σημίτης χθες στη Βουλή αναφέρθηκε στη στάση των κυβερνήσεων της ΝΔ- δείχνει πόσο περιορισμένη άποψη έχει για τη δημοκρατία», επειδή, όπως είπε, «αλλίμονό μας αν πάμε να κάνουμε μια τέτοια σύγκριση».
Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση του, αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κάνοντας λόγο για άσκηση «ωμής βίας» τόσο κατά των εργαζόμενων όσο και κατά των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών που κάλυπταν τα γεγονότα.
Στην ανακοίνωση εκφράζεται αγανάκτησή για την «πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης κατά των ναυτεργατών» και επισημαίνεται ότι «οι συλλήψεις, οι προπηλακισμοί και ο άγριος ξυλοδαρμός λειτουργών του Τύπου αποτελούν ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59