«Παραλύει» ο δημόσιος τομέας την Τετάρτη – Συνεδριάζει την Παρασκευή η ΓΣΕΕ
Εικοσιτετράωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Από την απεργία αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία όλου του δημόσιου τομέα.
38
Εικοσιτετράωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Από την απεργία αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία όλου του δημόσιου τομέα.
Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ολομέλεια της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από το πρωί της Τρίτης, 11 Ιουνίου, μέχρι το πρωί της Πέμπτης, 13 Ιουνίου, όλα τα πλοία εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ απαιτεί την επίλυση τεσσάρων βασικών αιτημάτων των Ελλήνων ναυτικών: την άμεση αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων στο 80% του μισθού των εν ενεργεία, την αύξηση της επικουρικής σύνταξης κατά 1,5 μονάδες το χρόνο, ώστε να φθάσει το 30% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης, διπλασιασμό των εφάπαξ παροχών των ταμείων Πρόνοιας και, τέλος, τη δημιουργία ανεξάρτητου ειδικού ταμείου ανεργίας.
Στο μεταξύ, ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων και στις 29 Μαΐου εξαιτίας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, τα οποία συμμετέχουν στην κινητοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442