Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Εθνική συνεννόηση δεν γίνεται… κατόπιν εορτής τόνισε ο Κ.Καραμανλής στον πρωθυπουργό

Εθνική συνεννόηση δεν γίνεται… κατόπιν εορτής τόνισε ο Κ.Καραμανλής στον πρωθυπουργό

«Εθνική συναίνεση δεν γίνεται όταν την επικαλείται ο πρωθυπουργός μετά από λαθεμένους χειρισμούς που οδηγούν τα εθνικά θέματα σε σοβαρές δυσκολίες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ.Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

28

«Εθνική συναίνεση δεν γίνεται όταν την επικαλείται ο πρωθυπουργός μετά από λαθεμένους χειρισμούς που οδηγούν τα εθνικά θέματα σε σοβαρές δυσκολίες», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε όμως ότι παγίως το κόμμα του πιστεύει στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τη χάραξη ενιαίας εθνικής στρατηγικής, αλλά μίλησε για ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία οδήγησε στο κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό, και τόνισε ότι οι ευθύνες είναι σαφείς και μη αμφισβητήσιμες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι θέσεις της ΝΔ για το ζήτημα «εδώ και ένα χρόνο» είναι σταθερές και πρόσθεσε ότι έστω και τώρα η κυβέρνηση δείχνει να υιοθετεί αυτή την άποψη, ότι δηλαδή το κείμενο της Αγκυρας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στην Ελλάδα.

Για το Κυπριακό ανέφερε την πάγια θέση του, ότι η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, σημειώνοντας οτι η Μεγαλόνησος θα πρέπει να ενταχθεί με το πρώτο κύμα των χωρών της διεύρυνσης και κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί να φέρει το θέμα στη Βουλή, παρά τη συνταγματική της υποχρέωση, και έκανε λόγο για τακτική στείρας άρνησης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι τα θέματα των στρατιωτικών εξοπλισμών δεν μπορούν να συζητούνται περιστασιακά και συγκυριακά, επισημαίνοντας στον κ. Σημίτη ότι θα πρέπει να επανεκτιμηθούν και να επενεξεταστούν σε βάθος κύριες πτυχές της εξωτερικής πολιτικής.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε 40 λεπτά και έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, εν όψει των εξελίξεων στο θέμα του ευρωστρατού, αλλά και του Κυπριακού, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Γλαύκου Κληρίδη στην Αθήνα.

Ο κ. Σημίτης ενημερώνει επίσης την Παρασκευή τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies