
Παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος ανακόπτει τη φρενήρη κούρσα του γεν
Σε παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος, για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2001, προχώρησε την Τετάρτη η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την φρενήρη κούρσα του γεν, το οποίο σημειώνει κέρδη 7,4% το τελευταίο τρίμηνο.
27
Σε παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος, για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2001, προχώρησε την Τετάρτη η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την φρενήρη κούρσα του γεν, το οποίο σημειώνει κέρδη 7,4% έναντι του δολαρίου το τελευταίο τρίμηνο.
Η ΤτΙ αποφάσισε να παρέμβει, πουλώντας γεν έναντι δολαρίων, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα «σκαρφάλωσε» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι μηνών, με αφορμή ανακοίνωση η οποία έδειξε ότι οι εξαγωγές ανακάμπτουν, μαζί με τις ελπίδες ότι επέρχεται οικονομική ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα, το δολάριο υποχώρησε έως και τα 123,55 γεν, για να ανέλθει στη συνέχεια στα 124,55. Το ευρώ έπεσε έως και τα 113,55 γεν, ενώ στη συνέχεια ανήλθε στα 115,46.
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το ράλι του γεν μη φυσιολογικό, καθώς πλήττει τα έσοδα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και συνεπώς την πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη.
Η παρέμβαση «δείχνει την αβεβαιότητα για τη σταθερότητα της ανόδου στην οικονομική δραστηριότητα» δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της UBS Warburg, Σαχάμπ Χαλίνος.
Η τελευταία φορά που η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος ήταν πριν από οκτώ μήνες, όταν πούλησε 3,2 τρισ. γεν (26 δισ. δολάρια) και οδήγησε χαμηλότερα το ιαπωνικό νόμισμα κατά 4% μέσα σε εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο έλεος των γεωτρήσεων η Αλάσκα: Νομιμοποιείται ο θάνατος απειλούμενων ειδών για τις πετρελαϊκές
- Ματιέ Κασοβίτς: «Είμαστε όλοι κλέφτες» – Aκυρώνει τους εχθρούς της ΑΙ στο σινεμά, προφητεύει το αύριο
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ μετά την 4η αγωνιστική (pic)
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


