
Από την 1η Ιουλίου του 2003 η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ
Μετατίθεται για την 1η Ιουλίου του 2003 η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, για όσους τηρούν βιβλία Β κατηγορίας, λόγω των προβλημάτων που παρουσίασε το TAXISnet, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Απ.Φωτιάδη.
53
Μετατίθεται για την 1η Ιουλίου του 2003 η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, για όσους τηρούν βιβλία Β κατηγορίας, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Απόστολου Φωτιάδη την Τρίτη.
Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο σύστημα TAXISnet, προ ημερών. Αρχικά, το μέτρο επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των ΔΟΥ, αλλά η υπερφόρτωση του ηλεκτρονικού συστήματος «υπαγόρευσε» την μετάθεση της ημερομηνίας, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Μετά την 1η Ιουλίου του 2003, προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια και εφόσον έχει υποβληθεί ανάλογη δήλωση μεταβολών, από τις επιχειρήσεις που μετατρέπονται, συγχωνεύονται, διασπώνται ή απορροφώνται, από το Δημόσιο και την Τράπεζα της Ελλάδος, θα υποβάλλουν κανονικά τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ στις ΔΟΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στο έλεος των γεωτρήσεων η Αλάσκα: Νομιμοποιείται ο θάνατος απειλούμενων ειδών για τις πετρελαϊκές
- Ματιέ Κασοβίτς: «Είμαστε όλοι κλέφτες» – Aκυρώνει τους εχθρούς της ΑΙ στο σινεμά, προφητεύει το αύριο
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ μετά την 4η αγωνιστική (pic)
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


