Τρεις νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε στη Νετάνια
Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγορά της πόλης Νετάνια, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 40 -επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγορά της πόλης Νετάνια, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 40 -επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Σε ανακοίνωση της οργάνωσης, που εστάλη στο πρακτρείο Reuters, αναφέρεται ότι μέλος της διείσδυσε «στην καρδιά του Ισραήλ» παρά την πρόσφατη στρατιωτική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι ισραηλινές δυνάμεις στις παλαιστινιακές περιοχές.
«Επαναλαμβάνουμε τη στρατηγική μας, αυτή του συνεχιζόμενου επαναστατικού αγώνα κατά των Σιονιστών. Απορρίπτουμε τις συμφωνίες που έκανε η Παλαιστινιακή Αρχή (…) και την καταδίκη της στην αντίσταση μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση τoυ PFLP.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ααρών Φράνκο, δήλωσε ότι ο βομβιστής φορούσε στρατιωτική σχολή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
«Οποιοσδήποτε νομίζει ότι η τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον των Ισραηλινών έχει τελειώσει, κάνει λάθος» ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μπέικερ, αξιωματούχος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αριέλ Σαρόν, λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση.
Η πόλη Νετάνια έχει βρεθεί και παλαιότερα στο στόχαστρο Παλαιστίνιων μαχητών. Το Μάρτιο, επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην ίδια πόλη προκάλεσε το θάνατο 29 ανθρώπων.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.