
«Ειδική άδεια παραμονής» θα χορηγήσει στους 13 Παλαιστινίους η ΕΕ
«Ειδική άδεια παραμονής» με ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς «προσωρινής ανθρωπιστικής προστασίας», χωρίς δικαίωμα μετακίνησης μέσα στην ΕΕ, θα έχουν οι 13 Παλαιστίνιοι που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο, όπως αποφάσισαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των «15».
31
«Ειδική άδεια παραμονής» με ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς «προσωρινής ανθρωπιστικής προστασίας», χωρίς δικαίωμα μετακίνησης μέσα στην ΕΕ, θα έχουν οι 13 Παλαιστίνιοι που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο, όπως αποφάσισαν την Παρασκευή οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των «15».
Όσον αφορά την κατανομή τους στις χώρες της ΕΕ που προσφέρθηκαν να τους φιλοξενήσουν, την τελευταία λέξη θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των «15», που βρίσκονται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ, Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Μία πρώτη ρύθμιση, ωστόσο, προβλέπει ότι η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα φιλοξενήσουν από έναν, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία από τρεις. Για τον τελικό προορισμό των υπόλοιπων τριών δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη.
Το Συμβούλιο των μονίμων αντιπροσώπων θα συνέλθει εκ νέου την προσεχή Τρίτη, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Δηλώσεις Μπερλουσκόνι
Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήγησε ότι η διαμονή των 13 Παλαιστινίων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, έπειτα από ισραηλινό διάβημα στην ΕΕ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση συναινεί να υποδεχθεί έναν ως τρεις Παλαιστίνιους και ότι ο τελικός αριθμός δεν θα διαφοροποιήσει τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν από την κυβέρνηση του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 15 μέρες το Μετρό – Πότε διακόπτεται η κυκλοφορία
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ευθεία υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών, στο τραπέζι και η πρόταση δυσπιστίας
- Ο Móglaí Bap των Kneecap μιλάει για την αυτοκτονία της μητέρας του
- Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς καμία στρατηγική είπε ο Μερτς
- Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι νέα δεδομένα για τον Γκονζάλο Γκαρσία στη Ρεάλ
- Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην 23χρονη για μια θέση πάρκινγκ – Κρυβόταν για να περάσει το αυτόφωρο

