
Δεν δεσμεύεται για λύση του θέματος του ευρωστρατού έως τον Ιούνιο ο Γ.Παπαντωνίου
Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Ισπανού ομολόγου του, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα του ευρωστρατού έως της λήξη της ισπανικής προεδρίας τον Ιούνιο, ο Γ.Παπαντωνίου. Δήλωσε ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη.
53
Δεν φαίνεται να συμμερίζεται την αισιοδοξία του Ισπανού ομολόγου του, Φεντερίκο Τρίγιο, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα του ευρωστρατού έως της λήξη της ισπανικής προεδρίας τον Ιούνιο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. Την Τρίτη δήλωσε από τη βελγική πρωτεύουσα, ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι δεν έχει λόγο να εκφράσει «αισθήματα αισιοδοξίας, στο μέτρο που η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη» και προσέθεσε ότι «ασφαλώς, καλό θα ήταν να τελειώσει το συντομότερο δυνατό».
Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, θα μπλοκάρει την ανάπτυξη της δύναμης στην ΠΓΔΜ, εφόσον δεν έχει λυθεί το ζήτημα του ευρωστρατού, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε ότι «ποιος μπλοκάρει την ανάπτυξη της δύναμης σε μια διαπραγμάτευση που περιλαμβάνει πάρα πολλούς παίκτες, είναι θέμα ερμηνίας» και προσέθεσε ότι «στο μέτρο που εύλογες απόψεις, τις οποίες έχουμε, δεν γίνουν δεκτές, άλλοι θα έχουν την ευθύνη του μπλοκαρίσματος».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το θέμα με εποικοδομητικό τρόπο, διατηρώντας τις θέσεις της και προσβλέποντας σε επίλυση των θεμάτων, ώστε να μπορέσει ο ευρωστρατός να γίνει επιχειρισιακά λειτουργικός.
Στο θέμα αναφέρθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό το κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό και σημείωσε ότι «θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, εάν χρειαστεί».
Επίσης, τόνισε ότι «η θέση μας για το ζήτημα δεν χωρά αμφισβήτηση, είναι θέμα που αφορά τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, δεν είναι διμερές πρόβλημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
