
Ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη συμβολή της Κύπρου στην επίλυση του αδιεξόδου στη Βηθλεέμ
Την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συμβολή της Κύπρου και των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ορισμένοι από τους 13 Παλαιστίνιους θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο.
37
Την ικανοποίηση της κυβέρνησης Μπους για την ειρηνική επίλυση του αδιεξόδου στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, μετέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, σημειώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση της Ουάσιγκτον για τη συμβολή της Κύπρου και των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, στην επίλυση του προβλήματος. Ορισμένοι από τους 13 Παλαιστίνιους θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο.
Οι 13 εξόριστοι Παλαιστίνιοι θα μοιραστούν σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, δήλωσε το Σάββατο ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στη Λευκωσία, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ, στο αραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Middle East Broadcasting Center (MBC).
Oι Eυρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα αποφασίσουν, κατά την σύνοδό τους τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Στην Ουάσινγκτον, ο κ. Μπάουτσερ μίλησε για «ευγνωμοσύνη των ΗΠΑ για την απόφαση της ΕΕ και της Κύπρου να αναλάβουν την ευθύνη για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την αποχώρηση των 13 μαχητών από την περιοχή» τονίζοντας πως «ελπίζουμε ότι αυτή η θετική εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη προόδου που θα οδηγήσει στην επανάληψη της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και του πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές».
Σε ερώτηση για το χρόνο παραμονής των Παλαιστινίων στην Κύπρο και για τις χώρες στις οποίες θα προωθηθούν, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι το θέμα αφορά τις ενδιαφερόμενες χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
