Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μέχρι το 2010 «βλέπει» ο Ν.Χριστοδουλάκης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010 άφησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα.
25
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010 άφησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα. Προειδοποίησε όμως ότι αυτό δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιτυχία της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στην εφημερίδα Millyet τόνισε ότι η τοποθέτηση του θέματος της ένταξης στην ΕΕ στην πρώτη σειρά της ημερήσιας διάταξης, εξαρτάται από τον τουρκικό λαό και τους Τούρκους κυβερνώντες.
«Ειδικά εμείς, ως Ελλάδα, το υποστηρίζουμε από καρδιάς» σημείωσε, αλλά έσπευσε να προειδοποιήσει πως αυτό δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιτυχία της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα, αλλά θα εξαρτηθεί επίσης από την εναρμόνισή της με τις αποφάσεις του Ελσίνκι και την «Ατζέντα 2000» που ισχύει για τις άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες.
Ο κ. Χριστοδουλάκης, εξάλλου, προέβλεψε ότι το επίπεδο των 5 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο του όγκου των εμπορικών συναλλαγών. «Εάν λάβουμε υπόψη ότι το εθνικό εισόδημα των δύο χωρών ανέρχεται στα 120 – 150 δισ. δολάρια, θα μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ άνετα σε αυτό τον αριθμό, ο οποίος αποτελεί μόνο το 2% των εθνικών εισοδημάτων μας».
Σήμερα, ο κ. Χριστοδουλάκης θα μιλήσει στον Σύνδεσμο Τούρκων Βιομηχάνων στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, και θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442