
Με δημοψήφισμα θα αποφασιστεί η παραμονή του Σαντάμ Χουσεΐν στην εξουσία
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασιστεί η παραμονή του Σαντάμ Χουσεΐν στην εξουσία μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράκ. Ανάλογο δημοψήφισμα είχε γίνει και το 1995, όταν ο ηγέτης της χώρας εξασφάλισε το 99% των ψήφων.
30
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασιστεί η παραμονή του Σαντάμ Χουσεΐν στην εξουσία μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράκ. Ανάλογο δημοψήφισμα είχε γίνει και το 1995, όταν ο ηγέτης της χώρας εξασφάλισε το 99% των ψήφων.
Σύμφωνα με το BBC, η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να διορίσει τον αντιπρόεδρο του Επαναστατικού Συμβουλίου, Εζάτ Ιμπραχίμ, ως επικεφαλής ειδικής επιτροπής η οποία θα φροντίσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι «επιτυχημένο».
Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας, εκτιμάται όμως ότι θα γίνει περί τα τέλη του 2002.
Ο 65χρονος Σαντάμ Χουσεΐν κυβερνά το Ιράκ από το 1979 και εκτός από πρόεδρος είναι και πρωθυπουργός, αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων, επικεφαλής του Επαναστατικού Συμβουλίου και γενικός γραμματέας του κόμματος Μπάαθ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσελέντης για σεισμό στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»
- Χόρτον-Τάκερ: «Στην Ευρώπη οι παίκτες μιλάνε πολύ – Δεν είμαι τέτοιος τύπος»
- Νέος Κόσμος: Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα ο 55χρονος που είχε χτυπήσει τη μητέρα του
- Η εξίσωση του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ – Τις επόμενες ώρες οι τελικές αποφάσεις του Ανδρουλάκη
- Η επιδημία ιλαράς εντείνεται στην Αμερική – Καμπανάκι εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε το Μονακό-Μπαρτσελόνα και δράση από την Ευρώπη



