25

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα διοργανώνουν αύριο Πέμπτη μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» (9η Μαΐου), επετείου της διακήρυξης του Ρόμπερτ Σούμαν το 1950, που σηματοδοτεί την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στα μεγάλα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και, ειδικότερα, στη διεύρυνση, που θα είναι το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο και θα περιλαμβάνουν:

* Δεξίωση το μεσημέρι, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, με προσκεκλημένους εκπροσώπους του πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου καθώς και των ΜΜΕ

* Υπαίθριο πανηγύρι, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ, με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού. Θα στηθούν 13 αντιπροσωπευτικά περίπτερα των 13 υποψηφίων προς ένταξη χωρών με εκθέματα, ενημερωτικό υλικό και τοπικά εδέσματα. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής από υποψήφιες χώρες.

Τέλος, στο προαύλιο του Ζαππείου, θα τοποθετηθεί το Ευρωπαϊκό Αερόστατο, που φέρει το έμβλημα και τα χρώματα της ΕΕ και το οποίο μεταφέρθηκε από την Αγγλία, ειδικά για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ