
Εντός δύο ημερών η μεταφορά των καταζητούμενων Παλαιστίνιων – «Ελεύθερος» ο Αραφάτ
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα εγκαταλείψουν τη Ραμάλα οι δράστες της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού, αποκάλυψε ο Αμπεντ Ράμπο. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο Γιασέρ Αραφάτ είναι ήδη ελεύθερος «να πάει όπου θέλει».
30
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα εγκαταλείψουν το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ οι δράστες της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού, αποκάλυψε ο Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο. Σε εφαρμογή του αμερικανοβρετανικού σχεδίου, οι δράστες θα μεταφερθούν στην Ιεριχώ. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο Γιασέρ Αραφάτ είναι ήδη ελεύθερος «να πάει όπου θέλει».
Ο Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο διευκρίνισε ότι οι έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και οι τέσσερις δράστες της δολοφονίας του υπουργού Τουρισμού, θα μεταφερθούν σε φυλακή στην Ιεριχώ, περίπου 45 λεπτά από τη Ραμάλα. Τη φρούρηση των έξι ατόμων θα αναλάβουν Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες.
«Ακόμα και τώρα ο Αραφάτ μπορεί να πάει όπου επιθυμεί» δήλωσε ο Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ συμπληρώνοντας ότι με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δραστών, οι Ισραηλινοί θα αποχωρήσουν από το αρχηγείο της Παλαιστινικακής Αρχής. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, το Ισραήλ θα δημιουργήσει ένα τείχος ασφαλείας 90 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων του με τη Δυτική Όχθη.
Ο Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχουν διαβεβαιώσει την Παλαιστινιακή Αρχή ότι ο Γιασέρ Αραφάτ θα μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει. Ωστόσο, άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν την άποψη ότι ο Αραφάτ θα μπορεί απλώς να κινείται ελεύθερα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Δυτικής Όχθης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ευτυχία μας;
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής
- Τουρισμός: Στους λιγότερο κερδισμένους προορισμούς της Μεσογείου η χώρα μας
- Νέα μέτρα για τις ελλείψεις και αποσύρσεις φαρμάκων που θα συνεχίζονται
- Γερμανία: Αναλαμβάνει «περισσότερη ευθύνη» και… προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία;
- Συνταγή: Νιόκι με μπρόκολο



