
ΕΕ: Ανθυγιεινή για τους καταναλωτές η χρήση αυξητικών ορμονών στα βοοειδή
Βέλγιο: Η χρήση αυξητικών ορμονών στα βοοειδή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδόθηκε την Τρίτη 23/4/02, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕ.
Βέλγιο: Η χρήση αυξητικών ορμονών στα βοοειδή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδόθηκε την Τρίτη 23/4/02, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕ.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών ενισχύουν τις απόψεις που είχαν
διατυπωθεί το 1999 και το 2000 για τη χρήση αυξητικών ορμονών στα ζώα, στις οποίες είχε βασιστεί η ΕΕ για να απαγορεύσει τις ορμόνες.
Η απόφαση αυτή οδήγησε σε εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ -όπου οι αυξητικές ορμόνες χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στην εκτροφή των ζώων- και την ΕΕ.
Η επιτροπή επανεξέτασε 117 περιπτώσεις και »επιβεβαίωσε ότι υπάρχει
κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από τη χρήση αυξητικών ορμονών στα ζώα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτήν προστίθεται ότι η »επιστημονική επιτροπή δεν βρίσκει λόγους για να αλλάξει τις απόψεις που είχε διατυπώσει το 1999 και το 2000».
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ποιοι είναι οι λόγοι που ο τελικός του Champions League διεξάγεται τόσο νωρίς…
- Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι εκδρομείς – Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ Κηφισού, λιμάνι Πειραιά και Λεωφόρο Αθηνών
- Αμαλία Κωστοπούλου – Τζέικ Μέντγουελ: To λαμπερό beach πάρτι πριν τον γάμο
- Κρήτη: Δολοφονία το τροχαίο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στους ημιτελικούς με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 67χρονος που είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στον Εύοσμο
