Η μεγάλη αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που παίρνουν πάνω από 19 κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν παίρνουν παραπανίσια κιλά κατά την κύηση, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Αντικαρκινικών Ερευνών, στο Σαν Φρανσίσκο.
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που παίρνουν πάνω από 19 κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν παίρνουν παραπανίσια κιλά κατά την κύηση, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Αντικαρκινικών Ερευνών, στο Σαν Φρανσίσκο.
Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν στοιχεία από 28.000 περίπου γυναίκες από τη Φινλανδία. Αναλύθηκαν οι κλινικές περιπτώσεις 98 γυναικών οι οποίες εμφάνισαν καρκίνο του μαστού κατά την προεμμηνοπαυσιακή ηλικία και 185 οι οποίες ανέπτυξαν τη νόσο μετά την εμμηνόπαυση. Όσες παρουσίασαν μεγάλη αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη κινδύνευαν κατά 40% να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού στη μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία, αλλά όχι πριν από την εμμηνόπαυση.
Μολονότι δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμη τα ακριβή αίτια αυτής της συσχέτιση, οι ερευνητές αποδίδουν τον αυξημένο κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού αυτής της κατηγορίας γυναικών στη μεγάλη αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων λόγω της παχυσαρκίας. Η αύξηση του σωματικού λίπους κατά την εγκυμοσύνη οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων ορού. Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων έχουν ενοχοποιηθεί για την αυξημένη προδιάθεση εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε μετέπειτα ηλικία.
“Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν να τρέφονται σωστά και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται κάποια δίαιτα. Οι υποθερμιδικές δίαιτες στερούν από το έμβρυο βασικά θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ανάπτυξή του. Συμβουλεύουμε όλες τις εγκύους να προσπαθήσουν να διατηρούν το βάρος τους στα συνιστώμενα όρια, ούτε παραπάνω, αλλά ούτε και παρακάτω” υπογραμμίζει η Δρ Hilakivi-Clarke.
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442