Η μεγάλη αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που παίρνουν πάνω από 19 κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν παίρνουν παραπανίσια κιλά κατά την κύηση, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Αντικαρκινικών Ερευνών, στο Σαν Φρανσίσκο.
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που παίρνουν πάνω από 19 κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν παίρνουν παραπανίσια κιλά κατά την κύηση, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Αντικαρκινικών Ερευνών, στο Σαν Φρανσίσκο.
Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν στοιχεία από 28.000 περίπου γυναίκες από τη Φινλανδία. Αναλύθηκαν οι κλινικές περιπτώσεις 98 γυναικών οι οποίες εμφάνισαν καρκίνο του μαστού κατά την προεμμηνοπαυσιακή ηλικία και 185 οι οποίες ανέπτυξαν τη νόσο μετά την εμμηνόπαυση. Όσες παρουσίασαν μεγάλη αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη κινδύνευαν κατά 40% να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού στη μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία, αλλά όχι πριν από την εμμηνόπαυση.
Μολονότι δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμη τα ακριβή αίτια αυτής της συσχέτιση, οι ερευνητές αποδίδουν τον αυξημένο κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού αυτής της κατηγορίας γυναικών στη μεγάλη αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων λόγω της παχυσαρκίας. Η αύξηση του σωματικού λίπους κατά την εγκυμοσύνη οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων ορού. Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων έχουν ενοχοποιηθεί για την αυξημένη προδιάθεση εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε μετέπειτα ηλικία.
“Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν να τρέφονται σωστά και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται κάποια δίαιτα. Οι υποθερμιδικές δίαιτες στερούν από το έμβρυο βασικά θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ανάπτυξή του. Συμβουλεύουμε όλες τις εγκύους να προσπαθήσουν να διατηρούν το βάρος τους στα συνιστώμενα όρια, ούτε παραπάνω, αλλά ούτε και παρακάτω” υπογραμμίζει η Δρ Hilakivi-Clarke.
health.in.gr
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442