
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σκοπεύει να συναντηθεί με τον Γιασέρ Αραφάτ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, εντός της εβδομάδας. Η υπόσχεση Πάουελ από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναπτερώνει τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.
31
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, εντός της εβδομάδας. Η υπόσχεση Πάουελ από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναπτερώνει τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαίνεσε το Ισραήλ για τη μερική αποχώρηση των στρατευμάτων του από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα σηματοδοτήσει την «αρχή του τέλους» της βίας στην περιοχή.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Πάουελ δήλωσε πως σκοπεύει πραγματικά να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, ενώ στα πλάνα του βρίσκεται ήδη η συνάντηση με τον Αριέλ Σαρόν. Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε ότι θα συζητήσει με τους δύο ηγέτες για την εκεχειρία και για την προοπτική δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στείλουν Αμερικανούς παρατηρητές στην περιοχή» εφόσον συμφωνηθεί εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, διευκρίνισε ο Πάουελ μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ.
«Έρχομαι εδώ σε μία δύσκολη στιγμή, την ώρα που νέοι άνδρες και γυναίκες σκοτώνονται και από τις δύο πλευρές. Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί η βία» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση βίας.
Τέλος, ο Πάουελ κάλεσε τους Παλαιστινίους και τα αραβικά κράτη να κάνουν περισσότερα, προκειμένου να σταματήσουν οι συγκρούσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα




