
Συνεχίζονται οι επαφές του Κ.Στεφανόπουλου με την πολιτική ηγεσία της Σλοβακίας
Με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Μίκουλας Τζουρίντα, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Αργότερα, ο κ. Στεφανόπουλος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις φυσικές ομορφιές κατά μήκος του Δούναβη.
30
Θέματα διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Μίκουλας Τζουρίντα. Αργότερα, ο κ. Στεφανόπουλος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις φυσικές ομορφιές κατά μήκος του Δούναβη.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος χαιρέτισε τις εργασίες του οικονομικού φόρουμ Ελλήνων και Σλοβάκων επιχειρηματιών, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στον εμπορικό και επενδυτικό τομέα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σλοβακίας, Ρούντολφ Σούστερ, προσδιόρισε τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουν συσταθεί 15 κοινές επιχειρήσεις.
Ευχάριστη ανάπαυλα στην επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία ήταν η περιήγηση με ποταμόπλοιο στο Δούναβη. Ο κ. Στεφανόπουλος και η ελληνική αντιπροσωπεία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές και τα κτίρια στις όχθες του ιστορικού ποταμού.
Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Στεφανόπουλου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον ορθόδοξο Μητροπολίτη Πρεσόβ, Νικόλαο, και παρακολούθησε ρεσιτάλ πιάνου από την Ελληνίδα σολίστ Β. Τσόπελα.
Στιγμιότυπο από το δείπνο της Δευτέρας
Ένα επιχρυσωμένο τσεκούρι δώρισε ο Σλοβάκος πρόεδρος στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη διάρκεια του δείπνου της Δευτέρας. Ο κ. Σούστερ εξήγησε στον κ. Στεφανόπουλο ότι ανάλογα τσεκούρια είχαν οι Σλοβάκοι ξυλοκόποι, οι οποίοι λήστευαν τους πλούσιους και ενίσχυαν τους φτωχούς.
«Αν αυτό το τσεκούρι είναι όπλο κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε να το προσφέρω στην κυβέρνησή μας» ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
