
Διαφωνεί η ΑΔΕΔΥ με τις προτάσεις Ρέππα – Απεργία στις 11 Απριλίου
Τη διαφωνία του στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας, Δημήτρη Ρέππα, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου. «Δεν απεμπολούμε την 35ετία, δεν υπογράφουμε μείωση των συντάξεων» τόνισε χαρακτηριστικά.
31
Τη διαφωνία του στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας, Δημήτρη Ρέππα, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου. «Δεν απεμπολούμε την 35ετία, δεν υπογράφουμε μείωση των συντάξεων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι συνδικαλιστές επισήμαναν μεν ότι αναγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των προτάσεων Ρέππα και αυτών του προκατόχου του, Τάσου Γιαννίτση, αλλά θεωρούν ότι και η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύει το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.
Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ανεπαρκή τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού χωρίς το σαφή ορισμό της υποχρέωσης των 3/9, δεν δέχεται μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης που ισχύει για το Δημόσιο από 80% σε 70%, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόσθετο επίδομα των 60.000 δρχ. στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών αποσυνδέει τις συντάξεις από τους μισθούς.
Τέλος, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη και σε συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στην πλατεία Κοραή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ

