Οι Ιταλοί πολιτικοί παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ο ΟΗΕ
Οι Ιταλοί δικαστές έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι απειλείται η ανεξαρτησία τους από τους πολιτικούς, υποστηρίζει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αναβολές στην εκδίκαση υπόθεσης διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Μπερλουσκόνι.
Οι Ιταλοί δικαστές έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι απειλείται η ανεξαρτησία τους από τους πολιτικούς, υποστηρίζει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αναβολές στην εκδίκαση υπόθεσης διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Όπως μετέδωσε το BBC, τα Ηνωμένα Έθνη καλούν την ιταλική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, ενώ σχετικά με τις αλλαγές που ήδη προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι αυτές θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Ο συντάκτης της έκθεσης, ένας διακεκριμένος νομικός από τη Μαλαισία που εργάζεται στον ΟΗΕ, δεν αναφέρεται ονομαστικά στην περίπτωση της δίκης του Ιταλού πρωθυπουργού, αλλά σε άλλη υπόθεση η οποία έχει αναβληθεί πολλές φορές. «Είναι γεγονός ότι διακεκριμένα στελέχη της κοινωνίας ασκούν επιρροή στο Κοινοβούλιο» τονίζει.
Πάντως, σχολιάζοντας τις αναβολές της δίκης Μπερλουσκόνι, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές προκαλούν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Πάντως, από τα πυρά του ΟΗΕ δεν γλίτωσαν και αρκετοί δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο που υπονομεύεται η ανεξαρτησία του έργου τους».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.