25

Σε συνεχείς συσκέψεις και επαφές βρίσκονται την Τρίτη οι αγρότες της Μακεδονίας οι οποίοι προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων ζητώντας να πληρωθεί ολόκληρη η παραγωγή βαμβακιού με ενιαία τιμή. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τα μπλόκα που στήνουν οι βαμβακοπαραγωγοί σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.


Στα Γιαννιτσά βαμβακοπαραγωγοί απέκλεισαν για δεύτερη μέρα τη ΔΟΥ της πόλης, με αποτέλεσμα το κοινό να μη μπορέσει και σήμερα να εξυπηρετηθεί. Παράλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τη ΔΟΥ, τις ενστάσεις για τις μη επιλέξιμες ποσότητες βαμβακιού, ενώ μελετούν για αύριο να μεταφέρουν τα τρακτέρ, από το κέντρο της πόλης, σε κομβικό σημείο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας.


Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, κλειστή θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στο ύψος του ποταμού Λουδία, ενώ αγρότες απέκλεισαν από τις 10 το πρωί μέχρι τη 13:30, το δρόμο Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στο ύψος της κοινότητας Κλειδί.


Μετ εμποδίων διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στη Θράκη, όπου οι διαδηλωτές αγρότες στήνουν μπλόκα στον Ίασμο, στο τελωνείο Ορμενίου και στο Φανάρι.


Σύσκεψη για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προγραμματίσουν την έξοδο στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να δουν τα τρακτέρ στους δρόμους από την Πέμπτη, στη Χαλάστρα, στα Μάλγαρα και στον κόμβο της Θέρμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ