37



Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 272 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί της Κυριακής την Ταϊβάν. Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές σε αρκετά άλλα κτίρια.


Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 8:53 ώρα Ελλάδος, εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην παραλιακή πόλη Χουαλιέν, 180χλμ. νοτιοανατολικά της Ταϊπέι. Ο σεισμός που διήρκεσε περίπου ένα λεπτό έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη απόσταση, όπως στο Χονγκ Κονγκ, που απέχει 900χλμ από την Ταϊβάν.


Τα πέντε θύματα του σεισεμού σκοτώθηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης γερανού από ύψος 56 μέτρων σε νεοαναγειρόμενο ουρανοξύστη 101 ορόφων.


«Οι ζημιές είναι μεγάλες. Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει» δήλωσε εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας αντιμετώπισης των καταστροφών. Ωστόσο, αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι ζημιές θα ήταν ανυπολόγιστες εάν το επίκεντρο του σεισμού δεν βρισκόταν στη θάλασσα.


Τελευταία ενημέρωση 01/04/02, 10:25


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters