
Μεταρρυθμίσεις ζητούν τα πλούσια κράτη από τα φτωχά, έναντι της οικονομικής βοήθειας
Προτού εισρεύσει χρήμα από τα πλούσια κράτη προς στα φτωχά, τα τελευταία θα πρέπει να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ηγέτες της Δύσης -του Τζορτζ Ο. Μπους συμπεριλαμβανομένου- προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.
29
Προτού εισρεύσει χρήμα από τα πλούσια κράτη προς στα φτωχά, τα τελευταία θα πρέπει να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ηγέτες της Δύσης -του Τζορτζ Ο. Μπους συμπεριλαμβανομένου- προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.
«Δίνοντας χρήματα σε ένα αποτυχημένο status quo, οι φτωχοί δεν θα βοηθηθούν. Η ελευθερία και η νομοθεσία είναι οι συνθήκες για την ανάπτυξη» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης.
Και ξεκαθάρισε: «Θα πρέπει να συνδέσουμε τη βοήθειά μας με πολιτικές, νομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις· επιμένοντας σ αυτές, κάνουμε το φιλανθρωπικό μας έργο».
Τόνισε πως τα κράτη που ζητούν τη βοήθεια των ΗΠΑ θα πρέπει να την κερδίσουν, ξεριζώνοντας τη διαφθορά και αναλαμβάνοντας σοβαρές προσπάθειες πολιτικής αλλαγής, όπου απαιτείται.
Ο Μπους, τέλος, συνέδεσε τη φτώχεια με την τρομοκρατία, λέγοντας πως «μαχόμαστε εναντίον της φτώχειας, καθώς η ελπίδα είναι μία απάντηση στον τρόμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Φωτιά στην Οινόη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Σηκώθηκαν 10 εναέρια
- Χειροπέδες σε άνδρα που καλλιεργούσε 26 δενδρύλλια κάνναβης, έως δύο μέτρων, μέσα σε δωμάτιο σπιτιού
- Ρώσoι φαρσέρ για Ντόκο: «Όπλα» μας ένα email και λίγο μακιγιάζ – «Λυπάμαι για τις διαδικασίες εθνικής ασφάλειας της χώρας σας»
- Καστελόριζο: «Όσα λένε για μένα είναι ψέματα» – Τι λέει ο γιατρός που συνελήφθη
- Μπορείς να ονειρεύεσαι ενώ είσαι ξύπνιος; – Δυσδιάκριτο το όριο ανάμεσα στην εγρήγορση και τον ύπνο
- Συνταξιούχοι με δουλειά: Πού στην Ευρώπη είναι περισσότεροι – Γιατί στην Ελλάδα είναι χαμηλό το ποσοστό;



