
Δολοφονήθηκε συνεργάτης Ιταλού υπουργού – Τρομοκρατική ενέργεια λένε οι Αρχές
Ο οικονομολόγος Μάρκο Μπιάτζι, 51 ετών, καθηγητής της νομικής και σύμβουλος του υπουργού Εργασίας της Ιταλίας, δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το σπίτι του. Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας αποδίδει τη δολοφονία σε τρομοκρατική ενέργεια.
25
Ο οικονομολόγος Μάρκο Μπιάτζι, 51 ετών, καθηγητής της νομικής και σύμβουλος του υπουργού Εργασίας της Ιταλία, Ρομπέρτο Μαρόνι, δολοφονήθηκε την Τρίτη το βράδυ μπροστά από το σπίτι του στο ιστορικό κέντρο της Μπολόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η δολοφονία σημειώθηκε στις 21:35 (ώρα Ελλάδας) και οι δράστες χρησιμοποίησαν πυροβόλο όπλο για να σκοτώσουν τον Μπιάτζι. Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσε και ο εισαγγελέας Λουίτζι Περσίκο.
Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας πάντως αποδίδει τη δολοφονία του Μπιάτζι σε τρομοκρατική ενέργεια. Ο πρόεδρος της χώρας, Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Κλαούντιο Σκατζόλα, διέκοψε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ιταλία.
Πιο ευθύς ήταν ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι πάντοτε παρών και πρέπει να αντιμετωπιστεί με όλη την απαραίτητη δύναμη».
Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος είναι στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, ενημερώθηκε για τη δολοφονία από το νομάρχη της Μπολόνια μετά τη λήξη της μαγνητοσκόπησης μιας τηλεοπτικής εκπομπής για την αμφιλεγόμενη τροποποίηση ενός νόμου περί απολύσεων.
Η δολοφονία αυτή, που σημειώνεται μία εβδομάδα πριν από μια διαδήλωση που οργανώνεται κατά του κυβερνητικού αυτού σχεδίου, θυμίζει εκείνη του Μάσιμο ντ Αντόνα, στις 20 Μαϊου 1999, ο οποίος ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού Εργασίας Αντόνιο Μπασολίνο. Την ευθύνη για τη δολοφονία του ντ Αντόνα είχαν αναλάβει τότε οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Τουρκία: Επίθεση στην Αλβανία για τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ
- Νιου Τζέρσεϊ: 19 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
