
Προχωρά η ανάδειξη της Γυάρου σε τόπο μνήμης
Τη Γυάρο επισκέφθηκαν την Τρίτη ο υπουργός Αιγαίου και τα μέλη της Επιτροπή Εισηγήσεων για Ενέργειες Απότισης Τιμής στους Αγωνιστές, που πέρασαν από το κολαστήριο. Οι εργασίες ανάδειξης του νησιού σε τόπο μνήμης και προσκυνήματος προχωρούν κανονικά.
37
Τη Γυάρο επισκέφθηκαν την Τρίτη ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης μαζί με τα μέλη της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη των εισηγήσεων και των ενεργειών αποτίμησης τιμής στους αγωνιστές που πέρασαν από το κολαστήριο. Οι εργασίες ανάδειξης του νησιού σε τόπο μνήμης προχωρούν κανονικά.
Η επιτροπή που συγκροτήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια με ενέργειες του υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη, ολοκληρώνει το έργο της με την επίσκεψη εργασίας στο άλλοτε κολαστήριο της Γυάρου, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να βεβαιωθούν ότι είναι υλοποιήσιμες οι αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν ή θα χρειαστούν ενδεχομένως κάποιες αναπροσαρμογές.
Η επιτροπή στην πρώτη συνεδρίασή της (το Νοέμβριο 2001) έθεσε υπόψη του υπουργού Αιγαίου τρεις αναγκαίες προυποθέσεις για την ευόδωση του σκοπού σύστασή της:
– Να κηρυχθεί η Γυάρος ιστορικός τόπος. Ήδη έχουν χαρακτηριστεί τα κτίρια των εγκαταστάσεων της Γυάρου διατηρητέα από το υπουργείο Αιγαίου -ΦΕΚ 772/Δ/19-9-2001).
– Να παύσει να είναι η Γυάρος πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και έλαβε τη σχετική απόφαση.
– Να σταματήσει η βοσκή αιγοπροβάτων στο νησί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
