Ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα συνελήφθη στο Σουδάν, σύμφωνα με τη Washington Post
Ηγετικό στέλεχος του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν συνελήφθη πριν από περίπου ένα μήνα στο Σουδάν, γράφει η Washington Post, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 22 πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών.
Ηγετικό στέλεχος του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν συνελήφθη πριν από περίπου ένα μήνα στο Σουδάν, γράφει την Τρίτη η Washington Post, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 22 πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από την αμερικανική κυβέρνηση.
Πρόκειται για τον Αμπού Ανάς Αλ Λίμπι, για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης . Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμπού Ανάς Αλ Λίμπι είναι το πιο σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνεται μετά την έναρξη της αμερικανικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν.
Ο Αμπού Ανάς Αλ Λίμπι καταζητείται στις ΗΠΑ για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία το 1998, αλλά και την απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 1995.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονται με το Σουδάν για την έκδοση του Αμπού Ανάς στην Αίγυπτο.
Πηγή της σουδανικής κυβέρνησης διέψευσε πάντως τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Αμπού Ανάς Αλ Λίμπι.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.