
Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Τετάρτης
Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν το πρωί της Τετάρτης τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα blue chip -κυρίως- να παρέχουν στήριξη στους δείκτες μετά και την καλή συμπεριφορά που επέδειξε χθες ο Dow Jones. Στο Τόκιο, όμως, ο Nikkei έχασε 1,7%.
28
Μετά τη χθεσινή πτώση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, η οποία ακολούθησε την προειδοποίηση για την πορεία των πωλήσεων που εξέδωσαν η Nokia και η Lucent, την Τετάρτη επικρατεί συγκρατημένη άνοδος στα σημαντικότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου που οδηγείται κυρίως από τα «βαριά χαρτιά».
Έτσι, επηρεασμένος από την καλή συμπεριφορά που επέδειξε ο Dow Jones στη Γουόλ Στριτ, τα blue chip του DJ Euro Stoxx50 κερδίζουν 0,08%, ενώ ακριβώς αντίθετη εικόνα δίνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100, o οποίος χάνει 0,09%.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 υποχώρησε με τις πρώτες συναλλαγές κατά 0,17% και διαμορφώθηκε στις 5.243,40 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 άνοιξε με άνοδο κατά 0,09%, στις 4.554,70. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX είχε οριακά κέρδη 0,01% και διαμορφώθηκε στις 5.276,40 μονάδες.
Νωρίτερα, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,7%, στις 11.415,31 μονάδες. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, συνεπεία των απογοητευτικών προβλέψεων για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2002, που ανακοίνωσαν ηχηρά ονόματα του κλάδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
- Βερολίνο: Έλουσαν με ντοματοχυμό τον Ρεζά Παχλαβί – Αφιλόξενο το Βερολίνο για τον γιο του σάχη του Ιράν
- Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βρω: Το τέλος της διαρκούς διαθεσιμότητας που μας έχει εξαντλήσει
- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μυθική ανατροπή η Μαρία Πρεβολαράκη
