37

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο εργάζεται για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των λαών, ώστε οι άνθρωποι να ζουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που τέλεσε το Σάββατο επιμνημόσυνη δέηση στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του είχε τον χαρακτήρα προσευχής για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων και παράκλησης προς τον Θεό να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα και αποτρόπαιες ενέργειες.


«Κατανοούμε μέσα από αυτά τα τραγικά γεγονότα, είπε, πόσο ανάγκη έχουμε για αμοιβαία κατανόηση και αμοιβαίο σεβασμό της ποικιλομορφίας, της ιδιαίτερης ταυτότητας, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της εθνικής καταγωγής του καθενός μας, ώστε να εργαζόμαστε, να ζούμε και να συνυπάρχουμε ειρηνικά σε αυτό τον πλανήτη, που ονομάζεται Γη. Σε αυτό τον πλανήτη, που δημιουργήθηκε από τον Θεό, υπάρχει χώρος για όλους» υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ground Zero και το τρισάγιο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου μετά την λειτουργία στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και τις δηλώσεις του Παναγιότατου κατέγραψαν όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια της Νέας Υόρκης.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ