Και οι υποψήφιες για την ΕΕ χώρες θα παραστούν στη Σύνοδο της Βαρκελώνης
Επίσημη πρόσκληση προς τις κυβερνήσεις των 13 υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών για να παραστούν στη Σύνοδο της Βαρκελώνης, την ερχόμενη εβδομάδα, απηύθυνε το Σάββατο η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσημη πρόσκληση προς τις κυβερνήσεις των 13 υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών για να παραστούν στη Σύνοδο της Βαρκελώνης, την ερχόμενη εβδομάδα, απηύθυνε το Σάββατο η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με μία επιστολή που υπογράφει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ενημερώθηκαν οι 13 πρωτεύουσες πως είναι προσκεκλημένες «στη διαδικασία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Λισαβόνα, με στόχο να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση η πιο δυναμική οικονομία του πλανήτη».
Με την επιστολή του ο Αθνάρ καλοσώρισε, εκ μέρους της ΕΕ, τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι υποψήφιες χώρες για να δυναμώσουν τις οικονομίες τους και να εναρμονίσουν τους νόμους τους με τους κανονισμούς της Ένωσης, ούτως ώστε να ανταποκριθούν στα κριτήρια ένταξης.
Ισπανοί κυβερνητικοί παράγοντες υπερτόνιζαν ότι στη Βαρκελώνη θα προσκαλεστούν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κρατών στις εργασίες της Συνόδου και δεν θα μείνουν απλώς στις εκδηλώσεις του πρωτοκόλλου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.