
Μεγάλα κέρδη για Nasdaq τη Δευτέρα – Πάνω από τις 10.500 ο Dow Jones
Ράλι έκανε τη Δευτέρα η Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones να «σκαρφαλώνει» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, καθώς εντείνεται η αισιοδοξία των επενδυτών ότι η οικονομική ανάκαμψη θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης των εταιρικών κερδών.
27
Μεγάλα κέρδη σημείωσε τη Δευτέρα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι η οικονομική ανάκαμψη θα ωθήσει υψηλότερα την εταιρική κερδοφορία.
Ο Nasdaq έκανε «άλμα» 3,12% (56,19 μονάδες) στις 1.858,93 και ο Dow Jones «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 2,09% (217,20 μονάδες) στις 10.586,06 υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιουλίου 2001.
Ο Standard & Poors 500 σημείωσε άνοδο 1,93% στις 1.153,58 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Cisco Systems και Microsoft. Ο δείκτης – βαρόμετρο της αμερικανικής αγοράς μηδένισε τις απώλειες (έως και 6%) που κατέγραφε από τις αρχές του 2002.
«Είναι ευφορία» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης μετοχών της Northern Trust, Κέβιν Κόνελαν.
Η διάχυτη αισιοδοξία ότι η αμερικανική οικονομία είναι στο δρόμο της ανάκαμψης, με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ώθησε τους επενδυτές στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως τις Citigroup και J.P. Morgan Chase.
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, έπειτα από την ανακοίνωση της γερμανικής Infineon Technologies ότι οι τιμές των τσιπ αυξάνονται, ακολουθώντας την ενίσχυση της ζήτησης.
Η Merrill Lynch αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 το 2002. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Μπρους Στάινμπεργκ, εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 45 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 15% έναντι του 2001.
Ράλι και στην Ευρώπη
Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DJ Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 2,08% στις 3.668,03 μονάδες, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη του έτους.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,41% στις 5.242 μονάδες, υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 2,70% στις 4.607,44 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών και στη Φρανκφούρτη ο DΑΧ ενισχύθηκε κατά 2,91% στις 5.245,84 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κατασκευασμένο από ανθρώπους»: Στην εποχή της AI, η ανθρώπινη δημιουργικότητα γίνεται η νέα πολυτέλεια
- Κουτσούμπας στο Tik Tok: Το μέλλον δε γράφεται στις βάσεις, γράφεται όταν αρνείσαι τους «κόφτες» στα όνειρά σου
- Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε τις εκτός έδρας φανέλες για τη νέα χρονιά (pics)
- Οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας υπογράφουν στη Ρόδο Μνημόνιο Συνεργασίας
- Ανδρουλάκης για το Μάτι: Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται ούτε για λήθη ούτε για συμψηφισμούς. Προσφέρεται για μνήμη, αλήθεια και ευθύνη
- Προς ολοκλήρωση πάρκο 16.500 τ.μ στο Δήμο Πεντέλης
