
Αύξηση 2,8% σημείωσαν τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ το 2001
Αύξηση 2,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη προ φόρων της ΕΥΔΑΠ το 2001 και διαμορφώθηκαν στα 106,9 εκατ. ευρώ, καθώς βελτιώθηκε το περιθώριο μικτού κέρδους χάρη στον έλεγχο του κόστους παραγωγής και διάθεσης νερού.
27
Αύξηση 2,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη προ φόρων της ΕΥΔΑΠ το 2001, σε σχέση με το 2000 και διαμορφώθηκαν στα 106,9 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την βελτίωση του μικτού κέρδους, η οποία επιτεύχθηκε με έλεγχο στο κόστος παραγωγής και διάθεσης νερού.
Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Διονύσιος Ξένος υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά αν ληφθεί υπόψη ότι το 2001 ήταν μια κρίσιμη χρονιά από πλευράς επάρκειας αποθεμάτων νερού, γεγονός που ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για τον περιορισμό της κατανάλωσης.
Η καμπάνια αυτή αφενός επιβάρυνε την χρήση του 2001 κατά 600 εκατ. δραχμές και αφετέρου οδήγησε σε μείωση των εσόδων κατά 6,5 δισ. δρχ. σε σχέση με τις προβλέψεις.
Τα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ως ποσοστό επί των εσόδων μειώθηκαν κατά 0,6%, ενώ αύξηση 10,9% παρουσίασαν οι προβλέψεις λόγω αυξημένων επενδύσεων στην χρήση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ντιναμό Κιέβου-ΠΑΟΚ 2-3: Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν… υπογραφή πρόκρισης στην Πολωνία
- ΙΝΑΤ: Το Ινστιτούτο Τσίπρα «σβήνει» το «success story» της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης
- Θρίλερ στη Σύρο: Ποια είναι η 42χρονη που τη μαχαίρωσαν και πέθανε – «Πήγε να μας ληστέψει» λέει ζευγάρι που έχει προσαχθεί
- Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ο Σανταμαρία με εκπληκτικό σουτ κάνει το 3-1 για τον «δικέφαλο»! (vid)
- «Μαύρο» ρεκόρ στις γυναικοκτονίες στη Βραζιλία το 2025 με 4 νεκρές την ημέρα
- Συγγενείς θυμάτων των Τεμπών σχολιάζουν στο in, την πρόταση του αντιεισαγγελέα για παραπομπή Τριαντόπουλου και Αγοραστού σε δίκη

