Προθεσμία συμφωνίας ως τον Ιούλιο έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας σε Κληρίδη – Ντενκτάς
Ως τον Ιούλιο του 2002 έχουν περιθώριο η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά να φτάσουν σε συμφωνία, ανακοίνωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών των δύο πλευρών από τον Αλβαρο ντε Σότο.
Ως τον Ιούλιο του 2002 έχουν περιθώριο η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά να φτάσουν σε συμφωνία, ανακοίνωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών των δύο πλευρών από τον Αλβαρο ντε Σότο.
Ο στόχος αυτός θεωρείται εφικτός, τόνισε η Ολομέλεια του οργάνου των Ηνωμένων Εθνών και ανακοίνωσε πως προσδοκά οι συνομιλίες «να προχωρήσουν με επείγοντα ρυθμό για τη γεφύρωση των διαφορών που υφίστανται μεταξύ τους».
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ανέλυσε στα μέλη του Συμβουλίου όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια του πρώτου γύρου των απευθείας συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Κατόπιν, ο Αντόλφο Ζίνσερ (αντιπρόσωπος του Μεξικού και προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας) δήλωσε πως η Ολομέλεια καλοσώρισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων και παρότρυναν Κληρίδη και Ντενκτάς να επιδείξουν συμβιβαστικό πνεύμα και πολιτική αποφασιστικότητα κατά τον δεύτερο γύρο τους.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59