Συντάξεις με πριμ και Ενιαίο Ταμείο για μισθωτούς εξετάζει η κυβέρνηση
Αθήνα: Την καθιέρωση πριμ στις συντάξεις ως μέτρο αντιμετώπισης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, βάσει δημοσιευμάτος της εφημερίδας Τα Νέα τη Δευτέρα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης ισχυρού Ενιαίου Ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών.
Αθήνα: Την καθιέρωση πριμ στις συντάξεις ως μέτρο αντιμετώπισης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, βάσει δημοσιευμάτος της εφημερίδας Τα Νέα τη Δευτέρα. Παράλληλα, μελετάται το ενδεχόμενο σύστασης ισχυρού ενιαίου Ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών.
Οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα για το ασφαλιστικό, που θα υποβληθούν προς συζήτηση στους κοινωνικούς φορείς εντός του Μαρτίου, θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των συντάξεων για όσους έχουν 4.500 – 8.000 ένσημα στο ΙΚΑ ή στις ΔΕΚΟ – τράπεζες, με στόχο την παραμονή στην εργασία. Με το μέτρο αυτό συμφωνεί και η ΓΣΕΕ.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς τάσσονται επίσης υπέρ της σύστασης Ενιαίου Ταμείου ασφάλισης μισθωτών, δηλαδή ενός νέου ΙΚΑ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στπν ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Η ένταξη των μισθωτών στο νέο Ταμείο θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, δίχως να θιγούν οι σημερινοί ασφαλισμένοι, καθώς και οι καταβαλλόμενες παροχές.
health.in.gr
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
- Β. Κικίλιας: «Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους»
- ΠΑΣΟΚ: Καν’ το όπως ο Σάντσεθ;
- Stoiximan GBL: Τα σενάρια για την αποφυγή του υποβιβασμού – Τι χρειάζονται Πανιώνιος και Μαρούσι
- Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της
- Η Νέα Μετα-δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442