Με σαρκασμό και επιχειρήματα αντέκρουσε τη μαρτυρία Μπακάλι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
Με μεγάλες δόσεις σαρκασμού υποδέχτηκε τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας της δίκης του ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς την Τρίτη. Απηύθυνε απανωτές ερωτήσεις προς τον Αλβανό πολιτικό, Μαχμούντ Μπακάλι, για την κατάθεσή του τη Δευτέρα ενώπιον του ICTY.
Με μεγάλες δόσεις σαρκασμού υποδέχτηκε τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας της δίκης του ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς την Τρίτη. Απηύθυνε απανωτές ερωτήσεις προς τον Αλβανό πολιτικό, Μαχμούντ Μπακάλι, για την κατάθεσή του τη Δευτέρα ενώπιον του ICTY.
Ο τελευταίος είχε ισχυριστεί ότι ο τέως πρόεδρος της Σερβίας γνώριζε για τις δολοφονίες, το 1998, 40 μελών μιας αλβανικής οικογένειας. «Του είπα: Σκοτώνεις γυναίκες και παδιά» ισχυρίστηκε στη χθεσινή του κατάθεση ο Μπακάλι.
«Γνώριζες ότι δεν ήθελαν να παραδοθούν και ότι πυροβόλησαν έναν αστυνομικό; Γνώριζες ότι όσοι παραδόθηκαν δεν σκοτώθηκαν; Γνωρίζεις καμία αστυνομία που να φεύγει όταν δέχεται πυρά από οχυρωμένους ανθρώπους;» ήταν οι -σε ρυθμό πυροβόλου- ερωτήσεις του Μιλόσεβιτς, στις οποίες ο Αλβανός απάντησε πως δεν έχει λεπτομερή στοιχεία για το γεγονός.
Κατόπιν, ο Σέρβος κατηγορούμενος επιτέθηκε στο μάρτυρα (και καθηγητή πανεπιστημίου) για τον όρο «απαρτχάιντ» που ο τελευταίος χρησιμοποίησε για να περιγράψει τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος του Κοσσόβου -συγκεκριμένα, την απάλειψη των μαθημάτων που αναφέρονταν στην αλβανική ιστορία, κουλτούρα και γλώσσα.
Ο Μιλόσεβιτς του ζήτησε να εξηγήσει την ερμηνεία του όρου και, έπειτα, του συνέστησε να διαβάσει την ερμηνεία που δίνει στο «απαρτχάιντ» ο ΟΗΕ προτού τον χρησιμοποιήσει ξανά.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.