Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της διεύρυνσης, ακόμα και αν δεν λυθεί το Κυπριακό
Το χρονοδιάγραμμα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και αν δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν.
31
Το χρονοδιάγραμμα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και αν δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν.
Η Κυπριακή Δημοκρατία αντιπροσωπεύει διεθνώς την Κύπρο, είπε ο επίτροπος και εξήγησε ότι η άποψη αυτή στηρίζεται σε σαφείς αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και δεν είναι προσωπική εκτίμηση ή εκτίμηση μόνο της ΕΕ.
Μιλώντας στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής στην Αγκυρα, ο κ. Φερχόιγκεν είπε ότι η απόφαση για το μέλλον της Κύπρου ανήκει στις δύο πλευρές. «Η ΕΕ επιθυμεί την εξεύρεση της λύσης μέχρι τον Ιούνιο του 2002, αλλά δεν τίθεται θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος της διεύρυνσης» επισήμανε ο Γερμανός επίτροπος.
Η Κύπρος και η Τουρκία δεν είναι οι μόνες υποψήφιες για ένταξη χώρες, είπε ο κ. Φερχόιγκεν και πρόσθεσε ότι οι υποψήφιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε μικρό χρονικό διάστημα και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές της Τουρκίας.
Αν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της διεύρυνσης για την Κύπρο, οι προσπάθειες όλων αυτών των χωρών θα έχουν γίνει μάταια, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τόνισε η ΕΕ θα βοηθήσει οικονομικά το βόρειο τμήμα της Κύπρου εάν βρεθεί λύση στο Κυπριακό.
Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕ εξετάζει βοήθεια συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)
















































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442