
Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων
Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό ν/σ για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το Ελληνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Έτοιμη είναι η σχετική υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει το νόμο.
25
Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και ήδη είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου που θα εξειδικεύει το νόμο, ενώ έχει ξεκινήσει ο διάλογος με τις βαλκανικές χώρες για τα προγράμματα που θα καταρτίσει η Ελλάδα μαζί τους.
Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι όλα τα προγράμματα να έχουν υπογραφεί μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό εξαρτάται και από την ετοιμότητα των ενδιαφερόμενων χωρών.
Πρόκειται για 5 διμερή προγράμματα με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και τη Γιουγκοσλαβία. Το πρώτο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει θα είναι πιθανόν αυτό που αφορά την Αλβανία, που εμφανίζεται περισσότερο έτοιμη, ενώ τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στη Γιουγκοσλαβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων

