
Μειώνεται η εξεταστέα ύλη μαθημάτων της Β και της Γ Λυκείου
Σε μείωση της ύλης σε βασικά μαθήματα γενικής παιδείας και κατεύθυνσης της Β΄και της Γ΄Λυκείου προσανατολίζεται το ΥΠΕΠΘ. Η περικοπή κρίνεται αναγκαία εξαιτίας της αδυναμίας πολλών λυκείων να καλύψουν την ύλη μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
35
Σε αλλαγές στην εξεταστέα ύλη και συγκεκριμένα μείωση σε βασικά μαθήματα γενικής παιδείας και κατεύθυνσης της Β΄και της Γ΄ Λυκείου, τα οποία εξετάζονται πανελλαδικά, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την Τετάρτη, η περικοπή της ύλης κρίνεται αναγκαία από το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της αδυναμίας σε πολλά λύκεια της χώρας να καλυφθεί μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους η εξεταστέα ύλη που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Για τον ίδιο λόγο το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ πιθανό να προβεί σε μερική αναμόρφωση του προγράμματος στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΠΘ απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα λύκεια της χώρας, ζητώντας από τους διευθυντές να προχωρήσουν σε αναμόρφωση του προγράμματος ανάλογα με τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την κάλυψη της ύλης.
Οι αδυναμίες κάλυψης της ύλης αφορούν σε έξι μαθήματα, τέσσερα της Β΄ Λυκείου και δύο της Γ΄ Λυκείου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής μαθήματα:
– Ιστορία γενικής παιδείας, Β΄ Λυκείου.
– Μαθηματικά γενικής παιδείας, Β΄ Λυκείου.
– Αρχαία Ελληνικά κατεύθυνσης (Λυρική Ποίηση), Β΄ Λυκείου.
– Χημεία κατεύθυνσης, Β΄ Λυκείου.
– Φυσική κατεύθυνσης, Γ΄ Λυκείου.
– Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων κατεύθυνσης, Γ΄ Λυκείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συνταγές με άρωμα καλοκαιριού
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
