Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Θάνατοι και βίαια επεισόδια συγκλόνισαν την Παρασκευή τη Μέση Ανατολή

Θάνατοι και βίαια επεισόδια συγκλόνισαν την Παρασκευή τη Μέση Ανατολή

Δύο Παλαιστίνιοι (υποψήφιοι βομβιστές, κατά τους Ισραηλινούς) σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους εξερράγη. Νωρίτερα, βίαια επεισόδια είχαν συγκλονίσει την περιοχή, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν πολλοί τραυματίες.

29

Δύο Παλαιστίνιοι (υποψήφιοι βομβιστές, κατά τους Ισραηλινούς) σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους εξερράγη. Νωρίτερα, βίαια επεισόδια είχαν συγκλονίσει την περιοχή, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν πολλοί τραυματίες.


Οι δύο Παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο στα σύνορα της Δυτικής Όχθης με το Ισραήλ, εντός ισραηλινού εδάφους, όταν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έγινε μία δυνατή έκρηξη στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν. Η ισραηλινή αστυνομία πιστεύει πως επρόκειτο να τοποθετήσουν βόμβα, η οποία εξερράγη πρόωρα.


Η βία είχε εμφανιστεί αρχικά στη Ραμάλα· συμπλοκές σημειώθηκαν στην εξέλιξη πορείας Παλαιστινίων προς το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ, όπου ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής παραμένει αποκλεισμένος από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις από τις 3 Δεκεμβρίου.


Ορισμένοι νεαροί διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών αρμάτων που έχουν στρατοπεδεύσει στο παλαιστινιακό έδαφος και δέχθηκαν την απάντηση με δακρυγόνα και ελαστικές σφαίρες. Ένδεκα άτομα μεταφέρθηκαν με τραύματα για νοσηλεία.


Ακόμη μία διαδήλωση είχε οργανωθεί από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν σκληρά λόγια κατά του Ισραήλ και υποσχέσεις για τη συνέχιση των επιθέσεων αυτοκτονίας.


«Αδιαφορούμε εάν μας κατηγορούνε ότι εκπροσωπούμε την τρομοκρατία ή ότι ανήκουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις· εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του παλαιστινιακού ζητήματος. Η συνωμοσία που εξυφάνθηκε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον δεν θα επιτύχει» δήλωσε προς το πλήθος ο Αμπντελαζίζ αλ-Ραντίσι, εκ των ηγετών της οργάνωσης.


Αργότερα, στην Ιερουσαλήμ, μία ομάδα κουκουλοφόρων μαχαίρωσαν μία Ισραηλινή· στην καταδίωξη που ακολούθησε, και εν μέσω πυρών, συνελήφθη ένα άτομο, όμως υπέστη καρδιακή προσβολή επί τόπου και πέθανε. Η γυναίκα, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies