Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα... έκδοση του Όρκου του Ιπποκράτη ετοιμάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γιατροί

Νέα… έκδοση του Όρκου του Ιπποκράτη ετοιμάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γιατροί

Λονδίνο: Εδώ και περίπου 2.500 χρόνια οι γιατροί ανά τον κόσμο δίνουν τον περίφημο Όρκο του Ιπποκράτη. Πάντως, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι γιατροί αποφάσισαν ότι χρειάζεται μια... ανανέωση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δεδομένα της σύγχρονης Ιατρικής του 21ου αιώνα.

Λονδίνο: Εδώ και περίπου 2.500 χρόνια οι γιατροί ανά τον κόσμο δίνουν τον περίφημο Όρκο του Ιπποκράτη. Πάντως, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι γιατροί αποφάσισαν ότι χρειάζεται μια… ανανέωση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δεδομένα της σύγχρονης Ιατρικής του 21ου αιώνα.

Ο νέος επαγγελματικός κώδικας στοχεύει στο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο ιατρικό επάγγελμα, να βοηθήσει τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ορισμένα ηθικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής και να επιβεβαιώσει την αφοσίωση του γιατρού στο λειτούργημα που επιτελεί με γνώμονα την υγεία του ασθενούς, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ο ρόλος του επαγγελματία (γιατρού) τίθεται συνεχώς σε αμφισβήτηση από το κοινό, την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης. Νομίζω ότι πρέπει να ορίσουμε εκ νέου τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας» δηλώνει ο καθηγητής Τζορτζ Αλμπέρτι, πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρικής στο Λονδίνο.

Η αυτονομία του ασθενούς και το δικαίωμα επιλογής του, η συνεργασία μεταξύ των γιατρών, καθώς και ο σεβασμός των άλλων επαγγελματιών είναι ζητήματα που απασχολούν έντονα την Ιατρική σήμερα, αλλά είχαν ελάχιστη σημασία την εποχή του Ιπποκράτη.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024