
Την παραίτησή του και από το ΔΣ της Enron ανακοίνωσε o Κένεθ Λέι
Την παραίτησή του από το ΔΣ της Enron, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 2 Δεκεμβρίου 2001 προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κένεθ Λέι.
35
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Enron, Κένεθ Λέι, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του ενεργειακού γίγαντα που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 2 Δεκεμβρίου του 2001, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των ΗΠΑ.
Ο Κένεθ Λέι -ένας από τους κύριους οικονομικούς υποστηρικτές του νυν Αμερικανού προέδρου- επρόκειτο να καταθέσει τη Δευτέρα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας, για να απαντήσει σε ερωτήματα γύρω από την πολυσυζητημένη πτώχευση της Enron. Την τελευταία στιγμή όμως άλλαξε γνώμη κάτω από την πίεση του δικηγόρου του, Ερλ Ζίλμπερτ, και αποφάσισε να μην παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής.
Ο 59χρονος Κένεθ Λέι είχε παραιτηθεί από τη γενική διεύθυνση της Enron στις 23 Ιανουαρίου, αλλά διατηρούσε τη θέση του στο ΔΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε 19χρονο στην Πυλαία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
- Πένθος στον ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από τη ζωή ο μικρός Γιωργάκης που ήταν φίλος της ομάδας (pic)
- Ομόφωνα αθώος ο Νίκος Ρωμανός – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
- Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν μάνα και κόρη σε διαμέρισμα
- JH Prynne: Πέθανε «ένας άνθρωπος σπάνιος και απολύτως πρωτότυπος – όπως ακριβώς και η ποίησή του»
- Ένα fake video και οι δύο λόγοι που κρατάνε Τουρκία και Ισραήλ στα σχοινιά


