
Στις 12 Φεβρουαρίου θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου
Οι Γ.Παπανδρέου και Ι.Τζεμ θα οριστικοποιήσουν στις 12 Φεβρουαρίου το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη και θα είναι συνέχεια των διερευνητικών επαφών.
34
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, αναμένεται να οριστικοποιήσουν στις 12 Φεβρουαρίου το πλαίσιο εντός τους οποίου θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος. Οι συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη και θα αποτελέσουν συνέχεια των διερευνητικών επαφών, οι οποίες ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, να ακολουθήσουν συναντήσεις των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να διερευνηθούν οι επαφές με στόχο να βρεθούν τα σημεία σύγκλισης στο διάλογο.
Ακόμα, οι κ. Παπανδρέου και Τζεμ συμφώνησαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τετραμερής συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, με κεντρικό θέμα την προοπτική ένταξης των δύο τελευταίων χωρών στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η Αθήνα απαντάει
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


