Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψε στην κορυφή η ΑΕΚ, σε απόσταση αναπνοής Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Επέστρεψε στην κορυφή η ΑΕΚ, σε απόσταση αναπνοής Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Το πρωτάθλημα της Α εθνικής έχει πάρει «φωτιά». Η ΑΕΚ (4-0 τον Ιωνικό) έπιασε και πάλι κορυφή χάρη στο 1-1 του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, που πλέον ακολουθεί 1 βαθμό πίσω. Σε απόσταση αναπνοής ΠΑΟΚ και ΠΑΟ με νέα νίκη, 2-1, στο 90 επί του Πανιωνίου.

26

Το πρωτάθλημα της Α εθνικής έχει πάρει «φωτιά». Η ΑΕΚ (4-0 τον Ιωνικό) έπιασε πάλι κορυφή χάρη στο 1-1 του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, που πλέον ακολουθεί 1 βαθμό πίσω. Σε απόσταση αναπνοής ΠΑΟΚ και ΠΑΟ με νέα νίκη, 2-1, στο 90 επί του Πανιωνίου.


«Καυτή» ισοπαλία στο Καυτατζόγλειο


Οι απουσίες του Γιαννακόπουλου, Μαυρογεννίδη αποδυνάμωσαν τον Ολυμπιακό στη δεξιά «πτέρυγα» κι αυτό δεν άφησε ανεκμεταλλευτο ο Αγγελος Αναστασιάδης. Έτσι, στο ξεκίνημα του ντέρμπι στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής «σφυροκόπησε» τους φιλοξενούμενους και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Εντερσον Φοφόνκα στο 16.


Ο Βραζιλιάνος με έξοχη κίνηση στην περιοχή, εξουδετέρωσε τον Ελευθερόπουλο όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του διεθνή γκολκίπερ.


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει τα… δοκάρια, αφού εκεί σταμάτησε το δυνατό σουτ του Ζιοβάνι που βρέθηκε σε θέσης «βολής» στο 21. Ο Τάκης Λεμονής, πάντως, είχε εντοπίσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας του και φρόντισε να το διορθώσει. Η είσοδος του Παρασκευά Αντζα και η μετατόπιση του Κριστιάν Καρεμπέ δεξιά, έφερε άμεσα αποτελέσματα και οι πρωταθλητές πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού.


Παρότι δεν δημιούργησαν ευκαιρία, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ένα μακρινό σουτ του Νινιάδη στο 44 αιφνιδίασε τον Χαλκιά, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως «σώθηκε› και πάλι από το δοκάρι.


Η «μάχη» συνεχίσθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρωτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 48 ο Αλέξης Αλεξανδρής βρέθηκε σε μια θέση απ΄όπου συνήθως δεν αστοχεί. Ομως, δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και το σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.



Στο 52΄ ήταν η σειρά του Ηρακλή να «αγγίξει» το γκολ, όμως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με εκπληκτικό τρόπο, είπε «όχι» στο σουτ του Μπαχράμη.


Γενικά ήταν ένα ντέρμπι που κράτησε κομμένη την ανάσα όλων όσοι το παρακολούθησαν μέχρι το 55ο λεπτό. Εκεί έγινε και η «επίμαχη» φάση που λίγο έλειψε να χαλάσει την εικόνα ενός συναρπαστικού αγώνα. Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Βενετίδης μεταβίβασε με τον ιδανικό τρόπο τη μπάλα στον Αλεξανδρή, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά.


Όμως, «άνοιξε» τη μπάλα και ο Χαλκιάς προσπάθησε να αποκρούσει με αποτέλεσμας ο διαιτητής να δώσει πέναλτι, το οποίο πάντως αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους. απέκρουσε. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αξιοποιώντας το πεναλτι, έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.


Όμως, ο αγώνας αυτός είχε πολύ μέλλον. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στο 60, ο Κεμπάτζε έβγαλε ασίστ στον Φοφόνκα, ο οποίος απο πλάγια θέση πλάσαρε τον Ελευθερόπουλο και ισοφάρισε.


Ο «Ελέ» ήταν αυτός που γλύτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα όταν στο 84 νίκησε τον Στολτίδη σε τετ-α-τετ κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος το 1-1, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.


Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Κωστούλας, Βενετίδης, Κόντης (27΄ Αντζας), Καρεμπέ, Νινιάδης, Αλεξανδρής (69΄ Αλβες), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.
Ηρακλής: Χαλκιάς, Κυριαζής, Χατζί, Κουτσουρές, Φοφόνκα (78΄ Κορμαρής), Στολτίδης, Μπαχράμης, Χάγκαν (81΄ Βακουφτσής), Μιλόγεβιτς, Νεμπεγλέρας, Κεμπάτζε.






Επίδειξη δύναμης από ΑΕΚ



Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του β γύρου. Με πρωταγωνιστή τον Ντέμη Νικολαΐδη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε εύκολα με 4-0 του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια και πανηγύρισε τη 10η νίκη της στις 14 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα. Τη συνάντηση παρακολούθησε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, προπονητής της Ίντερ που στις 21 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Kυπέλλου UEFA.


Με τους Χιώτη, Μαλαδένη στην ενδεκάδα, η «Ενωση› πήρε από το ξεκίνημα τα «ηνία» του παιχνιδιού. Αλλωστε, ήταν απόλυτα φυσιολογικό ο Σωκράτης Γέμελος να ποντάρει περισσότερο στις ξαφνικές αντεπιθέσεις με «αιχμή του δόρατος» τον (εξαιρετικά επικίνδυνο) Νασιμέντο.


Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, συνέχισαν να πολιορκούν την περιοχή του Ιωνικού, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Κι αυτή, τούς παρουσιάστηκε στο 19 όταν μετά από σέντρα του Κασάπη, ο Νικολαϊδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση. Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ιωνικός είχε μια καλή ευκαιρία όταν στο 31 ο Νασιμέντο ξέφυγε από τον Γεωργέα, όμως ο Χιώτης ήταν σε ετοιμότητα.


Η είσοδος του Ίλια Ίβιτς έκανε πιο επικίνδυνη την επιθετική γραμμή της «Ένωσης». Ωστόσο, χρειάστηκε να ξεδιπλώσει, για ακόμη μία φορά, το ταλέντο του ο Νικολαΐδης, για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 56ο λεπτό ο «Ντεμίνιο» κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή και με ένα ξαφνικό σουτ-βολίδα πάνω στην κίνηση, άφησε… άγαλμα τον Στρακόσια και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.


Πάντως, ο Νικολαΐδης δεν σταμάτησε, αφού στο 65 με ακόμη μία ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής και ανατράπηκε από τον Στρακόσια. Καθαρό το πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Πισσάς και αξιοποίησε ο Τσάρτας, για να πετύχει το 3-0. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 70 ήταν η σειρά του Ίλια Ίβιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Γεωργέα, και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 4-0.


ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Φερουζέμ, Γκαμάρα, Λάκης (84 Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης, Ζήκος, Τσάρτας (74 Φόλια), Μαλαδένης (46 Ίβιτς), Νικολαΐδης.
Ιωνικός: Στρακόσια, Πάβλακ, Ξανθόπουλος, Μικές, Χάουγκλαντ (69 Γκούτμαν), Νολ, Αφάς, Ντελγκάδο, Νασιμέντο, Μονταμπόρ (59 Φραντζέσκος), Κουρμπέλο (59 Βίλτσεθ).


Νέα νίκη-θρίλερ του Παναθηναϊκού στο 90


Ένα γκολ του Γιάννη Γκούμα στο 90ο λεπτό, «λύτρωσε» τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του τη νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου, στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» έχασαν… αμέτρητες ευκαιρίες και λίγο έλειψε να «τιμωρηθούν» όταν ο Σίλιακ στο 71 ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Μπασινάς με πέναλτι στο 34΄.


Ο αρχηγός των γηπεδούχων όμως «μίλησε» τελευταίος και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σ΄αυτή τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής.


Μπροστά σε 17.000 ενθουσιώδεις φίλους τους, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ολισαντέμπε (15), Βλάοβιτς (17). Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως στο 34΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ηταν ένα αυστηρό σφύργιμα του διαιτητή Σπυρόπουλου, που καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Ραγκουέλ πάνω στον Φύσσα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγγελος Μπασινάς που νίκησε τον Ντρόμπνι και έγραψε το 1-0.


Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να (αδικαιολόγητα) να επαναπαύονται. Όλοι, εκτός από έναν… Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν αυτός που κράτησε το «μηδέν› με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις, πρώτα στο σουτ του Ερόλ στο 37 και λίγο μετά στο απευθείας φάουλ του Τάκη Γκώνια στο 44.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, σ΄ένα «κλασικό» τετ-α-τετ με τον Ντρόμπνι, αφού το πλασέ που επιχείρησε, έφυγε αουτ. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το άγχος να αρχίσει να κυριεύει τους «πράσινους›, όσο ο χρόνος περνούσε και το «εύθραυστο› 1-0 παρέμενε.


Στο 65 ο Πανιώνιος βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χασιώτης κι έτσι το έργο των γηπεδούχων έγινε πολύ πιο εύκολο. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (δοκάρι ο Λυμπαρόπουλος στο 67΄) και κινδύνευε πλέον άμεσα να πέσει θύμα του «άγραφου νόμου» του ποδοσφαίρου.


Και επειδή συνήθως αυτού του είδους οι «νόμοι»… εφαρμόζονται, στο 71ο λεπτό ο Ερμιν Σίλιακ πρόλαβε την έξοδο του Νικοπολίδη και την προβολή του Χένρικσεν και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Σλοβένος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα «κυανέρυθρα».



Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει, όμως στάθηκε άτυχος αφού στο 79 η «βολίδα» του Γκόραν Βλάοβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντρόμπνι, ο οποίος στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε αποκρούση ενστικτωδώς ένα σουτ του Βαζέχα.


Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν συγκλόνιστικό, αφού η «πολιορκία» στην περιοχή του Πανιωνίου συνεχιζόταν. Και στο 90, μετά από κόρνερ του Βλάοβιτς, ο Γκούμας «κρέμασε» με κεφαλιά τον Ντρόμπνι και χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.


Την προηγούμενη εβδομάδα, εναντίον του Εθνικού Αστέρα, ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος που με μια κεφαλιά «λύτρωσε» τον Παναθηναϊκό. Σήμερα, ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας, ήταν αυτός που «καθάρισε». Ωστόσο, οι πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίζουν τον Σέρτζιο Μαρκαριάν.


Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Γκαλέτο, Μπασινάς, Κόλκα (46΄ Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης, Ολισαντέμπε (77΄ Βαζέχα), Βλάοβιτς.
Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Σακελλαρίδης, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μπελά, Γκώνιας (63΄ Σίλιακ), Μουζαουί (85΄ Γκεοργκίεφ), Χασιώτης, Λάλικ, Ραγκουέλ (78΄ Φερεκίδης), Ερολ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
ΑΕΚ 30
Ολυμπιακός 29
ΠΑΟΚ 28
Παναθηναϊκός 27
Ξάνθη 25
ΟΦΗ 21
Ηρακλής 21
Αρης 20
Πανιώνιος 16
Εθνικός Αστέρας 12
Ιωνικός 11
Αιγάλεω (13αγ.) 9
Ακράτητος 9
Παναχαϊκή (13αγ.) 7

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024