Κριτήριο για το τι είναι καλό ή κακό είναι ο νόμος, τόνισε ο Στεφανόπουλος
Στο θέμα των παράνομων παιγνίων αναφέρθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά τη διαγραφή του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα των παράνομων παιγνίων αναφέρθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά τη διαγραφή του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Όποιος δεν συντάσσεται με το νόμο είναι στην αντίθετη πλευρά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να αποδεικνύει και την καλή της πλευρά τη στιγμή που κάθε μέρα αποκαλύπτεται η κακή της πλευρά. «Είναι θλιβερό, δημιουργεί αισθήματα κατάθλιψης να βλέπουμε να απασχολούνται όλοι με θέματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα. Είναι βέβαιο, χωρίς να θέλω να φιλοσοφήσω, ότι υπάρχει πάντοτε και το καλό και το κακό σε όλους τους τόπους, σε όλες τις κοινωνίες και στην Ελλάδα» τόνισε.
Προσέθεσε δε ότι «το κριτήριο που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες είναι ο νόμος. Όποιος είναι σύμφωνος με το νόμο είναι σύμφωνος με το καλό, όποιος δεν είναι σύμφωνος με το νόμο, τότε συντάσσεται με την άλλη πλευρά. Και πρέπει πέραν του νόμου να τιμήσουμε όχι μόνο εκείνους που τον νόμο τιμούν, αλλά και όσους υπηρετούν το καλό ανεξαρτήτως νομικών προϋποθέσεων».
Ο κ. Στεφανόπουλος υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τους 100 ομογενείς φοιτητές από το Νότιο Ημισφαίριο, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιμορφωτικού Προγράμματος της ΓΓΑΕ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου