
Συνταγματικός ο νόμος που απαγορεύει τη διπλοθεσία στους πανεπιστημιακούς γιατρούς
Αθήνα: Σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας είναι ο νόμος 2530/1997 που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν και δεύτερη θέση στο ΕΣΥ, έκρινε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αθήνα: Σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας είναι ο νόμος 2530/1997 που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν και δεύτερη θέση στο ΕΣΥ, έκρινε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Στυλ.Ρόκας. Με βάση έγγραφο του πρύτανη του πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε η λύση της υπηρεσιακής σχέσης του εν λόγω καθηγητή από τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή από 23/10/1999, γιατί είχε επιλέξει τη θέση που κατείχε στο ΕΣΥ.
Το ΣτΕ έκρινε με την υπ. αριθμόν 4461/2001 απόφασή του ότι η συνταγματική αρχή απαγόρευσης κατοχής δεύτερης θέσης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει εφαρμογή και στους καθηγητές των ΑΕΙ και στο λοιπό διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ.
Η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2530/1997 που απαγορεύει τη διπλοθεσία στους καθηγητές των ΑΕΙ, δεν είναι αντίθετη από τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας (άρθρο 5 Συντάγματος).
Ακόμα, το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του ότι δεν καταλύεται η πλήρης αυτοδυναμία των ΑΕΙ με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου που απαγορεύουν στα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ να αντιμετωπίζουν ιατρικά περιστατικά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ελένη Ανουσάκη: «Έζησα ένα δράμα» – Σε κίνδυνο η υγεία της;
- Η συνέντευξη Τύπου της Λάουρα Κοβέσι στο Φόρουμ των Δελφών
- Παρολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν μέσα σε κάδο και κατέληξε στην πρέσα απορριμματοφόρου
- «Τελειώνει» από τον ΑΠΟΕΛ ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη σύρραξη στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού (vid)
- Δισεκατομμυριούχοι: Σπάνε ρεκόρ σε έναν κόσμο φτώχειας – Η ραγδαία αύξηση πλούτου
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη
