Συνταγματικός ο νόμος που απαγορεύει τη διπλοθεσία στους πανεπιστημιακούς γιατρούς
Αθήνα: Σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας είναι ο νόμος 2530/1997 που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν και δεύτερη θέση στο ΕΣΥ, έκρινε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αθήνα: Σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας είναι ο νόμος 2530/1997 που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν και δεύτερη θέση στο ΕΣΥ, έκρινε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Στυλ.Ρόκας. Με βάση έγγραφο του πρύτανη του πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε η λύση της υπηρεσιακής σχέσης του εν λόγω καθηγητή από τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή από 23/10/1999, γιατί είχε επιλέξει τη θέση που κατείχε στο ΕΣΥ.
Το ΣτΕ έκρινε με την υπ. αριθμόν 4461/2001 απόφασή του ότι η συνταγματική αρχή απαγόρευσης κατοχής δεύτερης θέσης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει εφαρμογή και στους καθηγητές των ΑΕΙ και στο λοιπό διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ.
Η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2530/1997 που απαγορεύει τη διπλοθεσία στους καθηγητές των ΑΕΙ, δεν είναι αντίθετη από τις συνταγματικές αρχές ανάπτυξης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας (άρθρο 5 Συντάγματος).
Ακόμα, το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του ότι δεν καταλύεται η πλήρης αυτοδυναμία των ΑΕΙ με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου που απαγορεύουν στα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ να αντιμετωπίζουν ιατρικά περιστατικά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, δεσμώτης
- ΠΑΟΚ – Περιστέρι Betsson 101-77: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στα ημιτελικά ο δικέφαλος
- Πότε μπαίνουν οι συντάξεις Απριλίου – Οι αλλαγές που φέρνει η αργία της 25ης Μαρτίου
- Με 500 δολάρια μπορείς να φέρεις στη ζωή τον αγαπημένο σου άνδρα (από τη λογοτεχνία)
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει λιμάνια στη Μέση Ανατολή αν χτυπηθούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας
- The Expla-in Project: Πώς σχετίζεται ο πόλεμος στο Ιράν με τα σενάρια πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα;

