31

Νέα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στο νότιο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια επιχείρησης Αμερικανών στρατιωτών εναντίον μελών της Αλ Κάιντα. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 μαχητές της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν και τραυματίστηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.


Το όνομα του Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος τραυματίστηκε δεν γνωστοποιήθηκε, αλλά αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι Aμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από την Κανταχάρ κατά τη διάρκεια επιχείρησης στρατιωτών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με αποστολή την «αναζήτηση και καταστροφή» θυλάκου υποστηρικτών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.


Βοήθεια προσφέρει ο Ετζεβίτ


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε την Πέμπτη ότι προσέφερε στον επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, τη βοήθεια της χώρας του για τη δημιουργία εθνικού στρατού και αστυνομικής δύναμης.


Η Τουρκία, που ελπίζει να διαδραματίσει ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, συμφώνησε επίσης να στείλει 261 στρατιώτες για να ενταχθούν στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη στη χώρα.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Ααμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κατά τις συνομιλίες που είχαν προ ημερών στην Ουάσινγκτον του διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσφορά της Τουρκίας να βοηθήσει το Αφγανιστάν με δυνάμεις ασφαλείας που θα αποστείλει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό