35

Με απομάκρυνση από τα δημόσια νοσοκομεία και αντικατάστασή τους από άλλους γιατρούς του ΕΣΥ απαντά το υπουργείο Υγείας στους πανεπιστημιακούς γιατρούς που δήλωσαν ότι θα ασκούν μόνο το διδακτικό τους έργο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας.


Από την πλευρά τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό τους έργο στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιώντας ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις, αφού έτσι διδάσκουν τους φοιτητές τους.



Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, την Τετάρτη, επιστολές απόλυσης εστάλησαν ήδη σε 12 καθηγητές- γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου σε 16 γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξάνδρα και σε πανεπιστημιακούς γιατρούς του Ιπποκράτειου και του Σισμανόγλειου.


Ο πρόεδρος του Α΄ Περιφερειακούς Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) Αττικής, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα δήλωσε ότι «εφόσον οι γιατροί αυτοί έχουν δηλώσει αποχή από το κλινικό τους έργο δεν, υπάρχει κανένας τρόπος να ενταχθούν στα νοσοκομεία».


Ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα τόνισε: «Η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα νόμο. Ορισμένοι πανεπιστημιακοί υπέβαλαν επίσημη δήλωση αποχώρησης από το νοσοκομείο και τις οργανικές θέσεις τους στις κλινικές. Ήταν αποκλειστικά δική τους επιλογή προκειμένου να συνεχίσουν την άσκηση της ιατρικής στα ιδιωτικά νοσοκομεία.


»Δυστυχώς, όμως, παραβιάζοντας κάθε μορφή λογικής, επιμένουν να ασκούν κλινικό έργο στα δημόσια νοσοκομεία, μολονότι δήλωσαν ότι δεν θα το ασκήσουν. Θυμίζουν τους καλόγερους του Μεσαίωνα που βάφτιζαν ψάρι το κρέας, βαφτίζοντας αυτή τη φορά το κλινικό έργο ως εκπαιδευτικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ