25

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα προβλέπεται πενταετή θητεία για τους νομάρχες και διεξαγωγή των νομαρχιακών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, πρότεινε την Τρίτη με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΕΝΑΕ στον υπουργό Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο. Ωστόσο, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν βλέπει θετικά αυτή την πρόταση.


Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε, πάντως, ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα στη διακομματική επιτροπή, που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή στο υπουργείο. «Σε περίπτωση που όλα τα κόμματα συμφωνήσουν, τότε θα το συζητήσουμε» επισήμανε.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, και ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει τις γραπτές παρατηρήσεις της ΕΝΑΕ, προκειμένου κάποιες από αυτές να συμπεριληφθούν στο σχετικό νομοσχεδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.


Ειδικότερα, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν θετικά τα ζητήματα που έθεσε η ΕΝΑΕ και αφορούν στο συνταξιοδοτικό, την καταστατική αναβάθμιση των αιρετών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το θέμα των αρμοδιοτήτων που αφαιρέθηκαν απο τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ