
Αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία το Δεκέμβριο
Η ενισχυόμενη αισιοδοξία των Γάλλων καταναλωτών για οικονομική ανάκαμψη είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση -για τρίτο συνεχόμενο μήνα- των καταναλωτικών δαπανών των γαλλικών νοικοκυριών το Δεκέμβριο του 2001.
27
Οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία αυξήθηκαν το Δεκέμβριο του 2001, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αντανακλώντας, σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική της, παρά τη διεθνή οικονομική επιβράδυνση.
«Εάν παρατηρούσες τις πωλήσεις των Χριστουγέννων θα είχες την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης», δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος του ΔΣ της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας συσκευών κινητής τηλεφωνίας Sagem, Γκρεγκουάρ Ολιβιέ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, οι δαπάνες για προϊόντα μεταποιήσης -από κινητά τηλέφωνα μέχρι έπιπλα- αυξήθηκαν κατά 0,4% το Δεκέμβριο του 2001 μετά από την σε ποσοστό 0,1% αύξηση που είχαν σημειώσει τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα, οριστικά στοιχεία.
Σε ετήσια βάση οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,8%. Ο ρυθμός αύξησης -σε μηνιαία βάση- ήταν ο διπλάσιος αυτού που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι καταναλωτικές δαπάνες των γαλλικών νοικοκυριών αντιστοιχούν στο 54% περίπου του ΑΕΠ της υπ αριθμόν δύο οικονομίας της ευρωζώνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε το κινητό της Γιου Τινγκ – Νέα κατάθεση του συζύγου της
- Σταύρος Γεωργίου: Το βίντεο ντοκουμέντο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Προσωπικά τα κίνητρα πίσω από την άγρια δολοφονία
- Λίσι: «Θέλω έναν ΠΑΟΚ που θα αγαπούν να βλέπουν»
- «Ο Τομ Χόλαντ στα καλύτερά του» – Τι μάθαμε από το νέο trailer του Spider-Man: Brand New Day
- Greek Shipping Wins US Coast Guard Quality Recognition
- Για τρία χρόνια υπέγραψε ο Ντέλε-Μπασίρου στον Αρη
